Lintukirppu ihottuma aisuri

se, että puremia voi olla vierekkäin tai pienellä alueella esim. Kissaan tai koiraan) vaikka maistamassa käykin. Tällöin kirppuja saattaa pästä keväisten pihatöiden yhteydessä vaatteisiin tai iholle, josta ne voivat kulkeentua myös sisätiloihin. Pahimpaan kirppuaikaan on myös hyvä miettiä kannattaako esim. Umpinaisen jätesäkin sisällä etteivät kirput hypi lakanoista pois kuljetuksen aikana. Allergisille henkilölle lintukirpun purema voi aiheuttaa allergisen reaktion, muissa tapauksissa purema näkyy vain kutiavana punaisena puremana (hyttysen pistoa muistuttava jälki). Lintukirppuja saattaa kulkeentua asuintiloihin myös lemmikkien turkeissa, sekä ulkona kuivatettavien pyykkien mukana. Tosin lakanat tulisi saada kuljetettua pesukoneeseen esim. Lintukirpun purema, lintukirput purevat hyvin usein iholle pästyän sekä ihmistä että esim. Muiden kirppujen tapaan lintukirppu kelpuuttaa ravinnokseen vain oman lajinsa (eli linnut). Parin millimetrin mittaiset lintukirput ovat vaikeasti havaittavia. Myös asunnon ja kulkureittien välittömässä läheisyydessä olevat linnunpöntöt on hyvä puhdistaa ; tosin puhdistus tulisi mielellän tehdä jo talvella, ennen kuin linnut muuttavat pönttöihin. Lintukirppu ei selviä pesukoneesta, joten lakanoiden peseminen on usein hyvä tapa lintukirppujen torjunnassa. Lintukirppu ei varsinaisesti tartu kiinni ihmiseen tai kotieläimeen (esim. Lisäksi lintukirppu voidaan usein nähdä selvästi vaaleista lakanoista - - hyppivä kirppu on helposti huomattavissa vaaleaa lakanaa vasten. Lintukirppu, josta joissain yhteyksissä käytetän myös nimitystä kanakirppu - on parin millin mittainen hyönteinen, jonka erityisominaisuuksiin kuuluu kirpuille tyypillinen hyppiminen. Siivous tuholaistorjunta / Lintukirppu - Tunnista ja torju lintukirput. Sängystä yön aikana tullut kutiava, punoittava purema viittaa monien mielessä helposti luteen puremaan - - eikä syyttä, sillä tuntomerkit ja oireet ovat samankaltaiset.

Lintukirppu ihottuma aisuri - Lintukirppu

Lintukirppu ihottuma aisuri 808
Lintukirppu ihottuma aisuri Kevätaikaan liikkumista linnunpönttöjen alla tai välittömässä läheisyydessä kannattaa välttä, koska lintukirppuja saattaa hyppiä linnunpöntöstä. Sisälle tullessa vaatteet kannattaa puristaa puhtaiksi, jolloin myös kirput voivat pudota pihamaalle. Mikäli lintukirppu ei löydä isännäkseen lintua, jä kirpun elämä parin päivän mittaiseksi. Sukat on hyvä vetä housujen pälle pihatöitä tehdessä ja ryteikköjä raivatessa. Ihmistä purrut kirppu toteaa nopeasti lajin väräksi, ja lähtee etsimän uutta ravinnon lähdettä.
Hvordan date eldre damer pirkanmaa 718
Manse sex shop nuori pimppi Koska kevällä pihatöiden tekoa on vaikeaa välttä, on suojautuminen tärkeä. Purema sekoitetaan helposti luteeseen, vuoteeseen pässyt lintukirppu saattaa purra nukkujaa yön aikana, ja aamulla esimerkiksi jalassa saattaa olla kutiava punainen puremajälki. Näin kirput ja/tai puutiaiset eivät päse lintukirppu ihottuma aisuri maasta iholle. Pureman aiheuttajaa voi monesti olla vaikea tunnistaa.

0 kommenttia “Lintukirppu ihottuma aisuri

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on valittu *